Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Εκμέκ κανταΐφι

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό κανταΐφι

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 100 γραμ βούτυρο

  • 1 λίτρο κρέμα γάλακτος

  • Σιρόπι

  • 1 κιλό ζάχαρη

  • 1 λίτρο νερό

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • 1 βανίλια

  • Κρέμα

  • 12 κουταλιές αλεύρι

  • 2 λίτρα γάλα

  • 12 κουταλιές ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε το νερό με την ζάχαρη να βράσουν και μετά προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι και την βανίλια.
2
Ανοίγουμε πάρα πολύ καλά το κανταΐφι και το κόβουμε με ένα μαχαίρι.
3
Το απλώνουμε στο ταψί και το περιχύνουμε με το μείγμα από το σπορέλαιο και το λιωμένο βούτυρο.
4
Το βάζουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα. Όσο είναι ακόμα καυτό το σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι. Στη συνέχεια ετοιμάζουμε την κρέμα.
5
Για την κρέμα: βάζουμε το μισό γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
6
Το υπόλοιπο το ανακατεύουμε μαζί με το αλεύρι. Όταν το γάλα φουσκώσει προσθέτουμε το κρύο γάλα με το αλεύρι.
7
Ανακατεύουμε συνεχόμενα για να μην μας κολλήσει και προσθέτουμε την βανίλια.
8
Όταν το μείγμα πήξει το αποσύρουμε.
9
Όταν είναι χλιαρό προσθέτουμε το αυγό και το ξύσμα λεμονιού.
10
Ρίχνουμε την κρέμα πάνω από το κανταΐφι και το βάζουμε στο ψυγείο.
11
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί και την βάζουμε στο γλυκό μας.