Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Γρήγορες και εύκολες μπάλες με κανταΐφι
mitsa
Υλικά
500 ml γάλα
90 γρ αλεύρι
1 φακελάκι σαντιγί σε σκόνη
50 γρ ζάχαρη
150 γρ ινδοκάρυδο
2 βανίλιες
75 γρ κανταΐφι
25 γρ βούτυρο
1 κουταλιά ζάχαρη
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το αλεύρι.
2
Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να πήξουν.
3
Όταν η κρέμα είναι έτοιμη την αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Όταν κρυώσει προσθέτουμε την σαντιγί σε σκόνη και χτυπάμε με το μίξερ μέχρι που να αφρατέψει.
5
Τέλος ενσωματώνουμε το ινδοκάρυδο και πλάθουμε σε μπαλάκια.
6
Αν θέλουμε αφήνουμε τα μπαλάκια σκέτα ή γεμίζουμε με άλλες γεύσεις.
7
Βάζουμε το βούτυρο να λιώσει και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε το θρυμματισμένο κανταΐφι και την ζάχαρη.
8
Σοτάρουμε μέχρι που το κανταΐφι να ροδίσει.
9
Το αφήνουμε να κρυώσει και περνάμε τα μπαλάκια.