Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Παραδοσιακό σιροπιαστό κανταΐφι (νηστίσιμο)
mitsa
Υλικά
500 γρ κανταΐφι
400 γρ αμύγδαλα
1 κουταλιά ζάχαρη
1 κουταλάκι κανέλα
½ κουταλάκι γαρίφαλο
5 κουταλιές φρυγανιά τριμμένη
Βούτυρο ή μαργαρίνη ή σπορέλαιο (περίπου 100 γρ)
Σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη
800 ml νερό
2 βανίλιες
Χυμό από ½ λεμόνι
Οδηγίες
1
Με τα χέρια μας ανοίγουμε πολύ καλά το κανταΐφι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε καλά. Αν θέλουμε να το κάνουμε νηστίσιμο χρησιμοποιούμε μαργαρίνη ή σπορέλαιο.
2
Περνάμε τα αμύγδαλα από το μπλέντερ.
3
Προσθέτουμε την κανέλα, το γαρίφαλα, την ζάχαρη, την φρυγανιά και ανακατεύουμε.
4
Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από το κανταΐφι και γεμίζουμε.
5
Τυλίγουμε και τα τοποθετούμε σε ταψί. Περιχύνουμε με βούτυρο ή μαργαρίνη ή σπορέλαιο και ψήνουμε στους 160 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
6
Βράζουμε το νερό μαζί με την ζάχαρη για 5 λεπτά και όταν είναι έτοιμο προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
7
Σιροπιάζουμε όσο το γλυκό μας είναι καυτό με κρύο-θερμοκρασία δωματίου σιρόπι.