Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρά εκλέρ

mitsa

Υλικά

  • Σου

  • 110 γρ αλεύρι

  • 150 γρ βούτυρο

  • 4 αυγά

  • 125 ml νερό

  • Λίγο αλάτι

  • Γέμιση

  • 4-5 βρασμένα αυγά

  • 1-2 κουταλιές μαγιονέζα ή γιαούρτι

  • Μαϊντανό

  • 100 γρ κίτρινο τυρί

  • 50 γρ κεφαλοτύρι

Οδηγίες

1
Σου: Βάζουμε το νερό μαζί με το βούτυρο και το αλάτι να βράσουν.
2
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Η ζύμη είναι έτοιμη όταν στον πάτο της κατσαρόλας δημιουργηθεί κρούστα.
4
Την αφήνουμε για 5 λεπτά κρυώσει και ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά με την βοήθεια του μίξερ.
5
Βάζουμε τη ζύμη σε ένα κορνέ με χοντρή οδοντωτή μύτη και σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί “κόβουμε” τα εκλέρ.
6
Με ένα βρεγμένο κουτάλι ισιώνουμε την ζύμη που μπορεί να προεξέχει και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 10-12 λεπτά.
7
Κατεβάζουμε την θερμοκρασία στους 150 βαθμούς και ψήνουμε για ακόμα 20-30 λεπτά.
8
Όταν πάρουν το χρώμα που θέλουμε κλείνουμε τον φούρνο και με μία κουτάλα κρατάμε την πόρτα του ανοιχτή, ώστε τα εκλέρ να κρυώσουν σιγά σιγά.
9
Γέμιση: Αναμειγνύουμε όλα τα υλικά μαζί με λίγο πιπέρι μέχρι που να πάρουν την υφή αυγοσαλάτας.
10
Κόβουμε στην μέση τα κρύα εκλέρ και γεμίζουμε.