Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Εύκολο και δροσερό επιδόρπιο με σοκολάτα και καφέ

1 Mins read

Εύκολο και δροσερό επιδόρπιο με σοκολάτα και καφέ

mitsa

Υλικά

  • Κρέμα σοκολάτα

  • 640 ml γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 40 γρ. κακάο

  • 30 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

  • Κρέμα καφέ

  • 640 ml γάλα

  • 150 γρ. ζάχαρη

  • 2 κουταλάκια στιγμιαίο καφέ

  • 40 γρ. κορν φλάουρ (νισεστέ)

  • 1 μεγάλο αυγό

  • Λίγο αλάτι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Βάζουμε λίγο παραπάνω από το μισό γάλα να βράσει σε δυνατή φωτιά.
2
Σε ένα μπολ βάζουμε την ζάχαρη, το κορν φλάουρ, αλάτι, το κακάο και ανακατεύουμε.
3
Στο κρύο γάλα χτυπάμε το αυγό και προσθέτουμε το μείγμα με το κακάο.
4
Ανακατεύουμε καλά και όταν το γάλα αρχίσει να βράζει το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενώνουμε τα δύο μείγματα.
5
Ανακατεύουμε καλά για να μην μας ψηθεί το αυγό και βάζουμε την κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
6
Ανακατεύουμε μέχρι που να πήξει και αρωματίζουμε με τις βανίλιες. Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και για την κρέμα καφέ, με την μόνη διαφορά να είναι η προσθήκη του καφέ που έχουμε διαλύσει σε λίγο νερό όταν η
7
κρέμα μας έχει ήδη πήξει.
8
Όταν πάρουν θερμοκρασία δωματίου τα βάζουμε σε στρώσεις σε ποτήρι της επιλογής μας.
9
Διακοσμούμε με νιφάδες σοκολάτας και μαρασκίνο. Τα διατηρούμε στο ψυγείο.