Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

1. Φιλέτο μπακαλιάρου

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε την μπύρα με τα αυγά, το μπέικιν και το αλεύρι να γίνουν χυλός.
  2. Τον σκεπάζουμε με μεμβράνη και τον αφήνουμε 24 ώρες στο ψυγείο.
  3. Την επόμενη μέρα δουλεύουμε ελαφρώς να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αλευρώνουμε καλά τα φιλέτα μπακαλιάρου.
  5. Τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι και τα βάζουμε στο κουρκούτι.
  6. Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι και όταν πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε από την άλλη.
  7. Όταν είναι έτοιμα τα αφήνουμε για λίγο σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με αλάτι και λεμόνι.

2. Μπακαλιαροκεφτέδες με σκορδαλιά

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Κόβουμε το μπακαλιάρο σε κυβάκια.
  2. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι, τον άνηθο, το αυγό, το μαϊντανό, πάπρικα, ρίγανη, αλάτι, πιπέρι, την μπύρα, λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε.
  3. Ενσωματώνουμε λίγο λίγο άλευρα μέχρι που να γίνει χυλός.
  4. Όταν είναι έτοιμος τηγανίζουμε σε καυτό σπορέλαιο.
  5. Μόλις πάρουν χρώμα από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
  6. Όταν είναι έτοιμες τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
  7. Μουλιάζουμε ψωμί σε νερό για 10 λεπτά.
  8. Το στραγγίζουμε με τα χέρια μας πολλή καλά.
  9. Το βάζουμε σε στεγνό σκεύος και προσθέτουμε αλεσμένα καρύδι, καπνιστή πάπρικα, αλατοπίπερο, ξύδι, σκόνη ή πολτοποιημένο σκόρδο, ελαιόλαδο και πλάθουμε καλά με τα χέρια μας να γίνει αλοιφή.
  10. Δοκιμάζουμε και την φέρνουμε στις γεύσεις μας.