Το video είναι σε συνεργασία με τη Nava

Βρείτε όλα τα σκεύη της συνταγής στο www.navaideas.gr

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σαλάτα
  2. Σε ένα μολ βάζουμε την σαλάτα.
  3. Κόβουμε το ψωμί σε κυβάκια και το φρυγανίζουμε σε λίγο ελαιόλαδο.
  4. Το ρίχνουμε στο μπολ, προσθέτουμε τις φράουλες, την γραβιέρα σε φλοίδες, το κουκουνάρι και την κρέμα από βαλσάμικο.
  5. Σκαλοπίνια με σως μαδέρα
  6. Κόβουμε τα μανιτάρια σε φέτες.
  7. Αλατοπιπερώνουμε τα σκαλοπίνια και από τις δύο πλευρές (εμείς χρησιμοποιούμε από χοιρινά μπριζολάκια).
  8. Θωρακίζουμε τα σκαλοπίνια σε λίγο βούτυρο (περίπου 2-3 λεπτά από την κάθε πλευρά).
  9. Τα βγάζουμε από το τηγάνι και στο ίδιο σκεύος σοτάρουμε τα μανιτάρια (αν χρειαστεί βάζουμε λίγο βούτυρο).
  10. Τα βγάζουμε από το τηγάνι βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο, το αλεύρι και καβουρδίζουμε.
  11. Ρίχνουμε τον ζεστό βοδινό ζωμό, το κρασί (αν δεν έχουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε μαυροδάφνη) και ανακατεύουμε μέχρι η σάλτσα να δέσει.
  12. Προαιρετικά προσθέτουμε το μπαχάρι.
  13. Διορθώνουμε το αλάτι και βάζουμε τα μανιτάρια και τα σκαλοπίνια.
  14. Αφήνουμε για 5 λεπτά και σερβίρουμε.
  15. Σοκολατίνα
  16. Θρυμματίζουμε τα cookies και δουλεύουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  17. Τα απλώνουμε σε φόρμα 33 εκατοστών σε σχήμα καρδιάς.
  18. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
  19. Ενσωματώνουμε την πραλίνα και την λιωμένη κουβερτούρα.
  20. Βάζουμε την κρέμα στην φόρμα και αφήνουμε για 1 ώρα στο ψυγείο.
  21. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με την κρέμα γάλακτος.
  22. Αφήνουμε για λίγο να κρυώσει και την απλώνουμε πάνω από το γλυκό.
  23. Βάζουμε για ακόμα 1 ώρα στο ψυγείο.
  24. Προαιρετικά διακοσμούμε με ροζέτες από λίγη κρέμα που κρατήσαμε και φρούτα.