Σοκολατίνα πάστα

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  2. Προσθέτουμε το γάλα (200 ml), το σπορέλαιο και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και αναμειγνύουμε να γίνουν ζύμη.
  4. Την απλώνουμε σε φόρμα 38×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
  5. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο.
  6. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την πραλίνα φουντουκιού.
  7. Τρυπάμε πολλή καλά το κρύο παντεσπάνι με ένα ξυλάκι και ραντίζουμε με το γάλα (150 ml).
  8. Απλώνουμε την μους και αφήνουμε στο ψυγείο για 4 ώρες.
  9. Κόβουμε σε μικρά κομμάτια την σοκολάτα και από πάνω ρίχνουμε την καυτή κρέμα γάλακτος.
  10. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν.
  11. Την απλώνουμε πάνω από το γλυκό και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα πριν σερβίρουμε.
  12. Σερβίρουμε με φιλέ αμύγδαλα και μαρασκίνο.

Εύκολο και οικονομικό μπισκοτογλυκό

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το άνθος αραβοσίτου βανίλια.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που να γίνουν κρέμα.
  3. Με τον ίδιο τρόπο κάνουμε και την κρέμα σοκολάτα.
  4. Όσο είναι ζεστές ενσωματώνουμε στην κάθε μία το βούτυρο.
  5. Μόλις φτάσουν σε θερμοκρασία δωματίου βάζουμε σε κάθε κρέμα από 1 πακέτο σπασμένα πτι μπερ και ανακατεύουμε.
  6. Σε φόρμα 30×18 cm με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή κρέμα και από πάνω την κρέμα κακάο.
  7. Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  8. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την απλώνουμε από πάνω.

Δροσερό μπισκοτογλυκό ψυγείου με γεύση ροδάκινο

Συστατικά

0/12 συστατικά

Οδηγίες

  1. Στο κρύο γάλα διαλύουμε την ζάχαρη, το αλεύρι, το νισεστέ και τις βανίλιες.
  2. Τα βάζουμε σε μέτρια φωτιά και ανακατεύουμε μέχρι που η κρέμα να πήξει.
  3. Στα θρυμματισμένα μπισκότα προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  4. Απλώνουμε και στρώνουμε το μπισκότο σε φόρμα 40×30 εκατοστά.
  5. Απλώνουμε την χλιαρή κρέμα και τη στρώνουμε.
  6. Βάζουμε στο ψυγείο για 4 ώρες για να σφίξει η κρέμα.
  7. Αναμειγνύουμε την ζελατίνη με λίγο κρύο νερό και την αφήνουμε για 5 λεπτά να φουσκώσει.
  8. Ζεσταίνουμε το μισό σιρόπι από τις κομπόστες και ενσωματώνουμε την ζελατίνη.
  9. Κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε το υπόλοιπο κρύο σιρόπι.
  10. Κόβουμε τα ροδάκινα και τα βάζουμε πάνω από την κρύα κρέμα.
  11. Όταν το ζελέ κρυώσει το βάζουμε προσεκτικά πάνω από το γλυκό και το αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι που να σταθεροποιηθεί.

Εύκολος κορμός black forest

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και την αρωματίζουμε με την βανίλια.
  2. Απλώνουμε μία μικρή ποσότητα από την σαντιγί σε μία πιατέλα.
  3. Βουτάμε τα μπισκότα μας στο γάλα (ένα-ένα κάθε φορά) και απλώνουμε πάνω τους λίγη σαντιγί.
  4. Τα ενώνουμε ανά δύο και τα τοποθετούμε στην πιατέλα.
  5. Όταν τελειώσουμε τα καλύπτουμε με την σαντιγί και την στρώνουμε ομοιόμορφα.
  6. Βάζουμε τον κορμό για περίπου 1 ώρα στο ψυγείο και όταν είναι έτοιμο το καλύπτουμε σε νιφάδες σοκολάτας.
  7. Τέλος διακοσμούμε με το γλυκό βύσσινο. Αν μας αρέσει η οξύτητα από το βύσσινο μπορούμε να το προσθέσουμε και στην σαντιγί.