Πεντανόστιμη κοτόσουπα με αυγολέμονο
Συστατικά
Οδηγίες
-
Βάζουμε στην χύτρα το τεμαχισμένο κοτόπουλο μαζί με τα καρότα, το κρεμμύδι, νερό να καλύψει το κοτόπουλο και ελαιόλαδο.
-
Κλείνουμε την χύτρα και βράζουμε για 30-45 λεπτά σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
-
Όταν είναι έτοιμο αφαιρούμε το κοτόπουλο και περνάμε από σουρωτήρι τον ζωμό.
-
Τον βάζουμε να βράσει και παράλληλα κόβουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια.
-
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το ρύζι, λίγο βούτυρο και μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
-
Χτυπάμε τον κρόκο με τον χυμό από το λεμόνι.
-
Προσθέτουμε το κοτόπουλο στον ζωμό και ενσωματώνουμε σιγά σιγά καυτό ζωμό στο αυγολέμονο.
-
Ανακατεύουμε καλά για να μην ψηθεί το αυγό.
-
Όταν πάρει θερμοκρασία το ρίχνουμε στην σούπα και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι και λεμόνι ανάλογα τις γεύσεις μας.
-
Σερβίρουμε με λίγο ωμό ελαιόλαδο και φρέσκο πιπέρι.
Παραδοσιακά Κοζανίτικα κιχιά με τυρί
Συστατικά
Οδηγίες
-
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι σε ένα σκεύος μαζί με λίγο αλάτι, το μισό νερό και ανακατεύουμε.
-
Προσθέτουμε το ξύδι, το σπορέλαιο, το γάλα, το υπόλοιπο νερό και ανακατεύουμε.
-
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει μαλακή ζύμη.
-
Την χωρίζουμε σε μπαλάκια και τα ανοίγουμε φύλλα σε καλά αλευρωμένη επιφάνεια.
-
Τα βουτυρώνουμε καλά και τα τοποθετούμε το ένα πάνω στο άλλο ανά τετράδες.
-
Τα ανοίγουμε σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε και βουτυρώνουμε.
-
Κόβουμε σε λωρίδες και απλώνουμε Φέτα.
-
Διπλώνουμε ελαφρώς τις άκρες και απαλά δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα.
-
Τα τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί και αλείφουμε μαργαρίνη.
-
Περιχύνουμε λίγο σπορέλαιο και ραντίζουμε νερό.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
Χοιρινό κότσι, μαλακό σαν λουκούμι
Συστατικά
Οδηγίες
-
Αναμειγνύουμε το μέλι με την μπύρα.
-
Βάζουμε το κρέας, σκεπάζουμε με μία μεμβράνη και αφήνουμε για 24 ώρες στο ψυγείο.
-
Την επόμενη μέρα τοποθετούμε το κρέας σε γάστρα με αντικολλητικό χαρτί.
-
Προσθέτουμε το χοντροκομμένο κρεμμύδι, τις πολύχρωμες πιπεριές, αλάτι, πιπέρι, γλυκιά πάπρικα, ρίγανη, την μαρινάδα και ελαιόλαδο.
-
Καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί και σκεπάζουμε με το καπάκι.
-
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2,5-3 ώρες.
-
Σερβίρουμε μαζί με σάλτσα.
Γλυκό Φερέρο – Η τούρτα του πρέσβη | Ferrero Rocher Cake
Συστατικά
Οδηγίες
-
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
-
Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
-
Την μοιράζουμε σε 2 φόρμες 26 cm με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 10-15 λεπτά.
-
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει μαζί με το νερό για 5 λεπτά.
-
Αρωματίζουμε με το κονιάκ.
-
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί.
-
Προσθέτουμε την πραλίνα και ανακατεύουμε.
-
Στα 2/3 της κρέμας βάζουμε τα κομμένα ferrero rocher και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
-
Προαιρετικά σιροπιάζουμε το ένα παντεσπάνι και από πάνω απλώνουμε την κρέμα με τα ferrero.
-
Καλύπτουμε με το άλλο παντεσπάνι και το σιροπιάζουμε προαιρετικά .
-
Αφήνουμε για 30 λεπτά στο ψυγείο.
-
Στην κρέμα που έχουμε κρατήσει ενσωματώνουμε με απαλές κινήσεις την χλιαρή λιωμένη σοκολάτα.
-
Με την κρέμα καλύπτουμε το γλυκό και διακοσμούμε με λιωμένη σοκολάτα και ferrero.
-
Αφήνουμε για 2 ώρα στο ψυγείο πριν σερβίρουμε.
Πρόσφατα σχόλια