Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα

1 Mins read

Αφράτα και τραγανά τηγανόψωμα με φέτα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • 50 ml λάδι

  • 550-600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 κουταλάκι αλάτι

  • 200 γρ φέτα

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Βάζουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε λίγο λίγο το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Λαδώνουμε την ζύμη και την αφήνουμε για 45 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε σε 2 μέρη, σε αλευρωμένη επιφάνεια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
7
Απλώνουμε την φέτα που την περνάμε από τον χοντρό τρίφτη και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Κόβουμε σε φέτες με πάχος περίπου ένα δάχτυλο.
9
Τις πατάμε ελαφρώς και τηγανίζουμε σε καυτό λάδι σε μέτρια φωτιά.
10
Όταν πάρουν χρώμα τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.