Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
  3. Στο αλεύρι βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το σπορέλαιο (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπορέλαιο με την ίδια ποσότητα νερού) και ανακατεύουμε.
  5. Προσθέτουμε την μαγιά και πλάθουμε να γίνει ζύμη.
  6. Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1½ ώρα.
  7. Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ελιές και τις ενσωματώνουμε πολλή καλά.
  8. Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μέρη.
  9. Τους δίνουμε σχήμα από ψωμάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
  10. Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1½ ώρα.
  11. Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  12. Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό πριν τα ψήσουμε.