Οδηγίες
0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν- Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό νερό.
- Προσθέτουμε 2 κουταλιές αλεύρι, ανακατεύουμε και τα αφήνουμε για 10 λεπτά να ξεκουραστούν.
- Στο αλεύρι βάζουμε αλάτι και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το υπόλοιπο νερό, το σπορέλαιο (μπορούμε να αντικαταστήσουμε το σπορέλαιο με την ίδια ποσότητα νερού) και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε την μαγιά και πλάθουμε να γίνει ζύμη.
- Όταν είναι έτοιμη την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1½ ώρα.
- Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς, προσθέτουμε τα μυρωδικά, τις ψιλοκομμένες πιπεριές, τις ελιές και τις ενσωματώνουμε πολλή καλά.
- Λαδώνουμε ή αλευρώνουμε τον πάγκο εργασίας και χωρίζουμε την ζύμη σε 6 μέρη.
- Τους δίνουμε σχήμα από ψωμάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
- Τα σκεπάζουμε με πετσέτα και τα αφήνουμε να ξεκουραστούν για 1½ ώρα.
- Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
- Προαιρετικά μπορούμε να περάσουμε τα ψωμάκια με λίγο νερό πριν τα ψήσουμε.
Πρόσφατα σχόλια