Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτα παστάκια με ινδοκάρυδο

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι καρύδα

  • 6 ασπράδια

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 2 κουταλιές φαρίνα

  • 100 γρ ινδοκάρυδο

  • Παντεσπάνι

  • 6 ασπράδια

  • 6 κρόκους

  • 75 γρ ζάχαρη

  • 7 κουταλιές φαρίνα

  • 2 βανίλιες

  • 300 γρ μαργαρίνη

  • 6 κρόκους

  • 100 γρ άχνη

  • 3 βανίλιες

  • Γλάσο

  • 3 κουταλιές κακάο

  • 150 γρ άχνη

  • 2 κουταλιές νερό

  • 1 κουταλιά σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
2
Προσθέτουμε τις 2 κουταλιές φαρίνα, το ινδοκάρυδο και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
3
Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 40x30 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να γίνουν μαρέγκα.
6
Ενσωματώνουμε ένα ένα τους κρόκους.
7
Προσθέτουμε το νερό, τις βανίλιες, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνουν ζύμη.
8
Απλώνουμε την ζύμη σε φόρμα 40x30 εκατοστά με αντικολλητικό χαρτί.
9
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά.
10
Αναμειγνύουμε τους κρόκους με την άχνη σε μεταλλικό ή γυάλινο σκεύος.
11
Τα βάζουμε σε μπεν μαρί για 5-10 λεπτά να παστεριωθούν.
12
Χτυπάμε την μαργαρίνη που είναι σε θερμοκρασία δωματίου να μαλακώσει και ενσωματώνουμε τους κρόκους.
13
Αρωματίζουμε με τις βανίλιες και απλώνουμε την κρέμα πάνω από το κρύο παντεσπάνι.
14
Από πάνω τοποθετούμε την κρύα βάση με ινδοκάρυδο.
15
Ομογενοποιούμε την άχνη με το κακάο και το νερό σε μέτρια θερμοκρασία.
16
Όταν το γλάσο είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και ενσωματώνουμε το σπορέλαιο.
17
Απλώνουμε το χλιαρό γλάσο άνω από το γλυκό.