Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτα πρέτσελ με κρέμα βανίλιας

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 400 γρ αλεύρι

  • 150 ml γάλα

  • 1 αυγό

  • 2 κουταλιές ξηρή μαγιά

  • 80 γρ άχνη

  • 100 γρ μαργαρίνη

  • Λίγο αλάτι

  • Κρέμα

  • 600 ml γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 40 γρ νισεστέ

  • 1 κρόκο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με το νισεστέ και το αυγό.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και προσθέτουμε την ζάχαρη.
3
Τα ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά να γίνουν κρέμα.
4
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε να κρυώσει.
5
Αναμειγνύουμε την μαγιά με το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
6
Προσθέτουμε το αυγό, την άχνη, την λιωμένη μαργαρίνη, λίγο λίγο το αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε να γίνει ζύμη.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
8
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε φύλλο.
9
Απλώνουμε βούτυρο σε όλη την επιφάνεια και διπλώνουμε στην μέση.
10
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε το 1/3.
11
Βουτυρώνουμε και διπλώνουμε το υπόλοιπο 1/3 να πάρει τετράγωνο σχήμα.
12
Την αλευρώνουμε, την βάζουμε σε αλευρωμένο πιάτο και σκεπάζουμε με μεμβράνη.
13
Την αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
14
Την ανοίγουμε σε φύλλο και το κόβουμε σε λωρίδες με πάχος 1 δάχτυλο.
15
Γυρνάμε τις λωρίδες να γίνουν κορδόνια και δίνουμε το χαρακτηριστικό σχήμα των πρέτσελ.
16
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και με την βοήθεια από ένα κορνέ τοποθετούμε κρέμα στις τρύπες.
17
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
18
Πριν σερβίρουμε αλείφουμε μαρμελάδα βερίκοκο και πασπαλίζουμε αμύγδαλα φιλέ.