Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Αφράτες και πεντανόστιμες μπουκιές

1 Mins read

Αφράτες και πεντανόστιμες μπουκιές

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 200 ml γάλα

  • 200 ml νερό

  • 90 ml λάδι

  • 600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Χαβιάρι Φιλετοπιπεριάς (foodaholics.shop)

  • Κίτρινο τυρί

  • 1 αυγό

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Κοσκινίζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 8 μέρη.
7
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
8
Απλώνουμε χαβιάρι φιλετοπιπεριάς και τριμμένο κίτρινο τυρί.
9
Τυλίγουμε σε ρολά και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Κόβουμε σε μπουκιές με πάχος περίπου 2 δάχτυλα.
11
Αλείφουμε με αυγό, προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι που να ροδίσουν.