Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμες

Αφράτη και λαχταριστή πίτσα με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ)

1 Mins read

Αφράτη και λαχταριστή πίτσα με σπιτική σάλτσα μπάρμπεκιου (BBQ)

mitsa

Υλικά

  • 600 γρ αλεύρι

  • 20 γρ νωπή μαγιά

  • 350 ml χλιαρό νερό

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Αλλαντικά της επιλογής μας

  • Μπέικον

  • Μοτσαρέλα ή κίτρινο τυρί

  • Σάλτσα bbq

  • 2 κουταλιές σπορέλαιο

  • 2 μέτρια κρεμμύδια

  • 1½ φλιτζάνι κέτσαπ

  • 1/3 φλιτζανιού μηλόξυδο

  • ½ φλιτζάνι καστανή ζάχαρη

  • 2 κουταλιές μουστάρδα

  • 1 κουταλάκι καπνιστή πάπρικα

Οδηγίες

1
Στην μαγιά βάζουμε την ζάχαρη και τα διαλύουμε σε λίγο χλιαρό νερό.
2
Περίπου στο μισό αλεύρι προσθέτουμε την μαγιά, το νερό, λίγο ακόμα αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
3
Σιγά σιγά ρίχνουμε και το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
4
Όταν είναι έτοιμη βάζουμε λίγο λάδι σε ένα μεγάλο μπολ και το απλώνουμε.
5
Τοποθετούμε την ζύμη και την γυρίζουμε ώστε το λάδι να πάει παντού. Σκεπάζουμε με πετσέτα και το αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.
6
Πλάθουμε ελαφρώς την ζύμη να ξεφουσκώσει και την κάνουμε μπαστούνι σε αλευρωμένη επιφάνεια.
7
Την χωρίζουμε σε 2 μέρη και τα ανοίγουμε φύλλα πάνω σε αντικολλητικό χαρτί, που έχουμε αλευρώσει και υψώνουμε ελαφρώς τις άκρες.
8
Σε αντικολλητικό σκέυος σοτάρουμε τα ψικλοκομμένα κρεμμύδια.
9
Αναμειγνύουμε το κέτσαπ με την μουστάρδα, την ζάχαρη, την πάπρικα και το μηλόξυδο.
10
Όταν τα κρεμμύδια μαλακώσουν ρίχνουμε το κέτσαπ και βράζουμε μέχρι που να πήξει.
11
Απλώνουμε ομοιόμορφα την σάλτσα και καλύπτουμε με αλλαντικά.
12
Βάζουμε φέτες από μπέικον και καλύπτουμε με τριμμένη μοτσαρέλα.
13
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.