Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτη στριφογυριστή τυρόπιτα

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 600 γρ αλεύρι

  • 300 ml χλιαρό γάλα

  • 20 γρ νωπή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 40 ml σπορέλαιο

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ τυρί

  • 2 αυγά

  • 2 κρόκους αυγών

  • https://www.youtube.com/watch?v=_Out-AlFexQ

Οδηγίες

1
Σε περίπου 500 γρ αλεύρι βάζουμε την μαγιά που έχουμε διαλύσει μαζί με την ζάχαρη σε λίγο χλιαρό γάλα, το σπορέλαιο, το υπόλοιπο γάλα και ανακατεύουμε.
2
Αν χρειαστεί προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι, αλάτι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
3
Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, βάζουμε την ζύμη, την λαδώνουμε, σκεπάζουμε με πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσει για τουλάχιστον 30 λεπτά.
4
Στην θρυμματισμένη Φέτα προσθέτουμε τα αυγά και ανακατεύουμε.
5
Χωρίζουμε την ζύμη σε 2 μέρη και τα ανοίγουμε σε ορθογώνια φύλλα.
6
Βάζουμε το ένα φύλλο σε αντικολλητικό χαρτί και το αλείφουμε με σπορέλαιο.
7
Απλώνουμε την γέμιση και καλύπτουμε με το άλλο φύλλο.
8
Την χωρίζουμε σε 3 λωρίδες και τις γυρίζουμε.
9
Αλείφουμε με κρόκο αυγού, πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι που να πάρει χρώμα.