Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτη βασιλόπιτα κέικ με πραλίνα

mitsa

Υλικά

  • 6 αυγά

  • Λίγο αλάτι

  • 180 γρ ζάχαρη

  • 135 ml λάδι

  • 150 ml γάλα

  • 220 γρ αλέυρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 300 γρ πραλίνα φουντουκιού

Οδηγίες

1
Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
2
Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
3
Στους κρόκους ρίχνουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το λάδι, το γάλα και ανακατεύουμε.
5
Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το μπέικιν και τις βανίλιες.
6
Δουλεύουμε να γίνει χυλός και τον αρωματίζουμε με το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
8
Τον χωρίζουμε σε δύο φόρμες 28 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
9
Σε ένα βάζουμε το φλουρί και στο άλλο το διακοσμούμε προαιρετικά με αμύγδαλο φιλέ.
10
Ψήνομε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις για περίπου 15-20 λεπτά.
11
Ελέγχουμε πριν τα βγάλουμε από τον φούρνο.
12
Όταν κρυώσουν τα ξεφορμάρουμε και χρησιμοποιούμε το παντεσπάνι με το φλουρί ως βάση.
13
Απλώνουμε την πραλίνα φουντουκιού και σκεπάζουμε με το άλλο παντεσπάνι.
14
Προαιρετικά αχνίζουμε και με βουρτσάκι απλώνουμε μαρμελάδα πάνω από τα αμύγδαλα.
15
Διακοσμούμε με μαρασκίνο.