Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό
  2. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε.
  3. Βάζουμε το σπορέλαιο, περίπου 200 γρ αλεύρι και ανακατεύουμε.
  4. Τέλος ρίχνουμε το αλάτι και λίγο λίγο το αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
  5. Λαδώνουμε ελαφρώς το σκεύος, βάζουμε την ζύμη, την σκεπάζουμε με πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  6. Όταν είναι έτοιμη την δουλεύουμε ελαφρώς και την βάζουμε σε καλά λαδωμένη επιφάνεια.
  7. Την χωρίζουμε σε κομμάτια ανάλογα με το μέγεθος που θέλουμε να έχουν τα πιτάκια μας (εμείς την χωρίσαμε σε 6 μέρη).
  8. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τα χέρια μας.
  9. Τα ενώνουμε ανά δύο με βούτυρο στην μέση και ανοίγουμε με τα χέρια σε μεγαλύτερο φύλλο.
  10. Το χωρίζουμε στην μέση και απλώνουμε γέμιση στην κομμένη πλευρά.
  11. Πιάνουμε την μία άκρη και τυλίγουμε σε ρολό.
  12. Στριφογυρνάμε καλά το ρολό και του δίνουμε σχήμα σαλιγκαριού.
  13. Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με κρόκο αυγού.
  14. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.