Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά μαζί με το νερό, το ξυλάκι κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
  2. Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λίγο χυμό λεμονιού.
  3. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
  5. Στο γουδί κάνουμε σκόνη λίγη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
  6. Αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
  7. Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα και δουλεύουμε.
  8. Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
  9. Βουτυρώνουμε ταψί 35×23 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
  10. Απλώνουμε τον χυλό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
  11. Όσο τα ραβανί μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
  12. Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε μετά από 24 ώρες.