Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αφράτο και σπυρωτό ραβανί
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
700 γρ ζάχαρη
700 ml νερό
1 ξυλάκι κανέλα
1 φλούδα λεμονιού
2 βανίλιες
Λίγο χυμό λεμονιού
Ραβανί
6 αυγά
300 γρ ζάχαρη
200 γρ γιαούρτι
100 ml λάδι
Λίγη μαστίχα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
200 γρ σιμιγδάλι χοντρό
100 γρ καρύδα
1 μπέικιν
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
Οδηγίες
1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά μαζί με το νερό, το ξυλάκι κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
2
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λίγο χυμό λεμονιού.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Στο γουδί κάνουμε σκόνη λίγη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
6
Αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα και δουλεύουμε.
8
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
9
Βουτυρώνουμε ταψί 35×23 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
10
Απλώνουμε τον χυλό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Όσο τα ραβανί μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
12
Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε μετά από 24 ώρες.