Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτο και σπυρωτό ραβανί

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 700 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • 1 ξυλάκι κανέλα

  • 1 φλούδα λεμονιού

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

  • Ραβανί

  • 6 αυγά

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 100 ml λάδι

  • Λίγη μαστίχα

  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

  • 200 γρ σιμιγδάλι χοντρό

  • 100 γρ καρύδα

  • 1 μπέικιν

  • 200 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη να βράσει για 5 λεπτά μαζί με το νερό, το ξυλάκι κανέλα και την φλούδα λεμονιού.
2
Όταν είναι έτοιμο το κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες και λίγο χυμό λεμονιού.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Προσθέτουμε το στραγγιστό γιαούρτι, το λάδι και ανακατεύουμε.
5
Στο γουδί κάνουμε σκόνη λίγη μαστίχα μαζί με λίγη ζάχαρη.
6
Αρωματίζουμε το μείγμα με την μαστίχα και το ξύσμα πορτοκαλιού.
7
Ρίχνουμε το σιμιγδάλι, την καρύδα και δουλεύουμε.
8
Ενσωματώνουμε το μπέικιν και το αλεύρι.
9
Βουτυρώνουμε ταψί 35×23 εκατοστών και το καλύπτουμε με σιμιγδάλι.
10
Απλώνουμε τον χυλό και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
11
Όσο τα ραβανί μας είναι καυτό το σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
12
Για καλύτερο αποτέλεσμα σερβίρουμε μετά από 24 ώρες.