Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αφράτο τυρόψωμο με φέτα

mitsa

Υλικά

  • 1 ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 50 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • 200 γρ φέτα

  • 2 ασπράδια αυγών

  • 100 γρ στραγγιστό γιαούρτι

  • 2 κρόκοι αυγών

  • Σουσάμι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την λαδώνουμε, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Δουλεύουμε την σπασμένη φέτα με τα ασπράδια αυγών.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 9 μέρη.
8
Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε σε φύλλα.
9
Απλώνουμε φέτα στην μία πλευρά.
10
Κόβουμε όπως σας δείχνουμε και τυλίγουμε σε ρολά.
11
Τα τοποθετούμε σε ταψί 32 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
12
Αναμειγνύουμε το γιαούρτι με τους κρόκους και αλείφουμε το τυρόψωμο.
13
Προαιρετικά πασπαλίζουμε με σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.