Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΠίτες

Αυτές τις νόστιμες μπουκιές θα τις κάνετε συνέχεια

1 Mins read

Αυτές τις νόστιμες μπουκιές θα τις κάνετε συνέχεια

mitsa

Υλικά

  • 1 μεγάλο κρεμμύδι

  • 1 κιλό φιλέτο κοτόπουλο

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Πιπερόκαμα (foodaholics.shop)

  • Σκόνη λαχανικών

  • Ρίγανη-Θυμάρι (foodaholics.shop)

  • 500 γρ φύλλο κρούστας

  • 200 ml νερό

  • 100 ml λάδι

  • 300 ml ζωμό από το κοτόπουλο

Οδηγίες

1
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το στσιγαρίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο.
2
Όταν ροδίσει το κατεβάζουμε από την φωτιά.
3
Βράζουμε το κοτόπουλο και το κάνουμε κομματάκια.
4
Προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, πιπερόκαμα, σκόνη λαχανικών, ρίγανη, θυμάρι, τα κρεμμύδια και ανακατεύουμε.
5
Αναμειγνύουμε το νερό με το λάδι.
6
Κόβουμε τα φύλλα σε 12 τερτράγωνα.
7
Παίρνουμε 3 φύλλα μαζί και τα λαδώνουμε.
8
Τοποθετούμε γέμιση στην μέση και τα κλείνουμε όπως σας δείχνουμε.
9
Τα βάζουμε σε λαδωμένο ταψί και τα λαδώνουμε.
10
Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.
11
Τα βγάζουμε και περιχύνουμε τον ζωμό.
12
Συνεχίζουμε το ψήσημο μέχρι που να χαθούν τα υγρά.
13
Ιδανικά σερβίρουμε με γιαούρτι.