Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλάδωτη καρυδόπιτα του παππού χωρίς βούτυρο

mitsa

Υλικά

  • Καρυδόπιτα

  • 380 γρ φαρίνα

  • 8 αυγά

  • 100 ml γάλα

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 250 γρ καρύδια

  • 1 κουταλάκι κανέλα

  • ½ κουταλάκι γαρίφαλο

  • 300 ml κρέμα γάλακτος

  • 300 γρ σοκολάτα

  • Σιρόπι

  • 700 γρ ζάχαρη

  • 700 ml νερό

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Βάζουμε την ζάχαρη, το νερό και την φλούδα από το λεμόνι να βράσουν για 5 λεπτά.
2
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με λίγο χυμό λεμονιού και τις βανίλιες.
3
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
4
Βάζουμε το γάλα, την κανέλα. Το γαρίφαλο και ανακατεύουμε.
5
Ενσωματώνουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με λίγο αλάτι.
6
Τέλος βάζουμε τα αλεσμένα καρύδια και δουλεύουμε με απαλές κινήσεις.
7
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί 30 εκατοστών.
8
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσει.
9
Όσο η καρυδόπιτα είναι καυτή την σιροπιάζουμε με χλιαρό σιρόπι.
10
Την αφήνουμε για 6 ώρες.
11
Προαιρετικά λιώνουμε την σοκολάτα στην καυτή κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε το γλυκό.
12
Αφήνουμε για λίγο και σερβίρουμε.