Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρά καταϊφάκια

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ κανταΐφι

  • 100 γρ βούτυρο

  • 500 ml γάλα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Αλλαντικά της επιλογής σας

  • Κεφαλοτύρι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Κόβουμε τα τυριά και τα αλλαντικά σε μικρά κομμάτια.
2
Με τα χέρια μας ανοίγουμε πολλή καλά το κανταΐφι και περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
3
Ανακατεύουμε καλά και σε ένα μπολάκι δημιουργούμε μία φωλιά από κανταΐφι. Γεμίζουμε με αλλαντικά και τυριά.
4
Την κλείνουμε σφιχτά και τα βάζουμε σε πυρίμαχο σκεύος.
5
Αναμειγνύουμε το γάλα με την κρέμα γάλακτος και περιχύνουμε τα κανταΐφια.
6
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν και να απορροφήσουν τα υγρά τους.