Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Αλμυρά κορνέ με κοτοσαλάτες
mitsa
Υλικά
Φύλλο σφολιάτας
Κρόκος αυγού
Κωνικά χωνάκια παγωτού
Αλουμινόχαρτο
Κοτοσαλάτες
Κοτόπουλο ψημένο
Μαρούλι
Ντομάτα
Ραπανάκια
Γραβιέρα
Μουστάρδα
Μαγιονέζα
Ελαιόλαδο
Λεμόνι
Οδηγίες
1
Τυλίγουμε τα χωνάκια παγωτού με αλουμινόχαρτο.
2
Ανοίγουμε ελαφρώς το φύλλο σφολιάτας με ένα πλάστη. Με την βοήθεια ενός χάρακα κόβουμε λωρίδες 2-3 εκατοστών ανάλογα με το πόσο χοντρές θέλουμε να φαίνονται οι γραμμές.
3
Τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από το χωνάκι, ξεκινώντας από την μύτη με σπειροειδείς κινήσεις (το μήκος του κορνέ καθορίζεται από τις προτιμήσεις μας).
4
Βρέχουμε την άκρη από την σφολιάτα για να κλείσει. Αλείφουμε την σφολιάτα με κρόκο αυγού.
5
Στερεώνουμε όρθια τα χωνάκια σε μία σχάρα και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν χρώμα.
6
Όταν κρυώσουν με προσοχή αφαιρούμε το χωνάκι και το αλουμινόχαρτο.
7
Κοτοσαλάτες
8
1η: πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι το μαρούλι.
9
Προσθέτουμε κομμάτια ντομάτας, κομμάτια από ραπανάκια, κομμάτια ψημένο κοτόπουλο, μαγιονέζα, αλάτι και ανακατεύουμε.
10
Γεμίζουμε το κορνέ.
11
2η: πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι το μαρούλι.
12
Σε ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν παχύρευστη σάλτσα.
13
Στο μαρούλι βάζουμε κομμάτια ψημένο κοτόπουλο, τριμμένη γραβιέρα, την σως μουστάρδας, ανακατεύουμε και γεμίζουμε.