Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρά κορνέ με κοτοσαλάτες

mitsa

Υλικά

  • Φύλλο σφολιάτας

  • Κρόκος αυγού

  • Κωνικά χωνάκια παγωτού

  • Αλουμινόχαρτο

  • Κοτοσαλάτες

  • Κοτόπουλο ψημένο

  • Μαρούλι

  • Ντομάτα

  • Ραπανάκια

  • Γραβιέρα

  • Μουστάρδα

  • Μαγιονέζα

  • Ελαιόλαδο

  • Λεμόνι

Οδηγίες

1
Τυλίγουμε τα χωνάκια παγωτού με αλουμινόχαρτο.
2
Ανοίγουμε ελαφρώς το φύλλο σφολιάτας με ένα πλάστη. Με την βοήθεια ενός χάρακα κόβουμε λωρίδες 2-3 εκατοστών ανάλογα με το πόσο χοντρές θέλουμε να φαίνονται οι γραμμές.
3
Τυλίγουμε τις λωρίδες γύρω από το χωνάκι, ξεκινώντας από την μύτη με σπειροειδείς κινήσεις (το μήκος του κορνέ καθορίζεται από τις προτιμήσεις μας).
4
Βρέχουμε την άκρη από την σφολιάτα για να κλείσει. Αλείφουμε την σφολιάτα με κρόκο αυγού.
5
Στερεώνουμε όρθια τα χωνάκια σε μία σχάρα και τα ψήνουμε στους 180 μέχρι που να πάρουν χρώμα.
6
Όταν κρυώσουν με προσοχή αφαιρούμε το χωνάκι και το αλουμινόχαρτο.
7
Κοτοσαλάτες
8
1η: πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι το μαρούλι.
9
Προσθέτουμε κομμάτια ντομάτας, κομμάτια από ραπανάκια, κομμάτια ψημένο κοτόπουλο, μαγιονέζα, αλάτι και ανακατεύουμε.
10
Γεμίζουμε το κορνέ.
11
2η: πλένουμε καλά και κόβουμε με το χέρι το μαρούλι.
12
Σε ένα σκεύος βάζουμε ελαιόλαδο, μουστάρδα, χυμό λεμονιού και τα ανακατεύουμε πολύ καλά μέχρι να γίνουν παχύρευστη σάλτσα.
13
Στο μαρούλι βάζουμε κομμάτια ψημένο κοτόπουλο, τριμμένη γραβιέρα, την σως μουστάρδας, ανακατεύουμε και γεμίζουμε.