Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αλμυρά κουλουράκια με ζύμη γιαουρτιού

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ αλεύρι

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 200 γρ γιαούρτι

  • 150 ml ελαιόλαδο

  • 150 ml νερό

  • 1 κουταλάκι ζάχαρη

  • 1 κουταλάκι αλάτι

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό νερό.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
3
Ρίχνουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι μέχρι που να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και αφήνουμε για 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 24 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε κορδόνια σε αλευρωμένη επιφάνεια.
8
Με την βοήθεια από ένα ξυλάκι τους δίνουμε σχήμα.
9
Τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τα αλείφουμε με κρόκο αυγού.
10
Πασπαλίζουμε σουσάμι και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.