Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αμπελόφυλλα τουρσί

mitsa

Υλικά

  • Αμπελόφυλλα τουρσί

  • 50 αμπελόφυλλα

  • 1 κουταλιά χοντρό αλάτι

  • 2-3 κουταλιές χυμό λεμονιού

Οδηγίες

1
Καθαρίζουμε τα αμπελόφυλλα από τα κοτσάνια τους. Τα πλένουμε καλά και τα χωρίζουμε σε δεκάδες. Τα τυλίγουμε και τα τοποθετούμε στο βάζο.
2
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία μέχρι που το βάζο να γεμίσει. Όταν τελειώσουμε προσθέτουμε το αλάτι και το χυμό λεμονιού.
3
Γεμίζουμε έως πάνω το βάζο με νερό, κλείνουμε με το καπάκι και το βάζουμε σε κατσαρόλα με καυτό νερό (κοντά στους 80 βαθμούς) για να παστεριωθεί περίπου για 20 λεπτά.
4
Μία άλλη μέθοδος είναι να αφού καθαρίσουμε τα αμπελόφυλλα, να τα χωρίσουμε σε μερίδες ανάλογα το φαγητό που θέλουμε να κάνουμε π.χ. αν θέλουμε να κάνουμε 20 ντολμαδάκια, βάζουμε 20-25 αμπελόφυλλα αν θέλουμε να έχουμε και μερικά εφεδρικά.
5
Βάζουμε κάθε πακέτο ξεχωριστά σε καυτό νερό και όταν αλλάξει το χρώμα από την μία πλευρά τα γυρίζουμε και από την άλλη.
6
ΠΡΟΣΟΧΗ: δεν θέλουμε να βράσουν απλά τα ζεματίζουμε.
7
Τα τυλίγουμε με τον ίδιο τρόπο όπως τα αμπελόφυλλα τουρσί, τα βάζουμε σε μία σακούλα και τα καταψύχουμε.