Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΑλμυράΖύμεςΠίτες

Ανακατέψτε αλεύρι και γάλα για ένα υπέροχο αποτέλεσμα

1 Mins read

Ανακατέψτε αλεύρι και γάλα για ένα υπέροχο αποτέλεσμα

mitsa

Υλικά

  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 250 ml γάλα

  • 50 ml λάδι

  • 1 αυγό

  • 450 γρ αλεύρι γ.ο.χ.

  • Λίγο αλάτι

  • Βούτυρο

  • 2 ασπράδια αυγού

  • 250 γρ φέτα

  • 2 κρόκους αυγού

Οδηγίες

1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα.
2
Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το αυγό και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε αλευρωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια, σε φύλλο.
7
Απλώνουμε βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και τυλίγουμε σε ρολό.
8
Το κόβουμε σε 3 ίσα μέρη, τα σκεπάζουμε και τα αφήνουμε για 15 λεπτά να ξεκουραστούν.
9
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με τα ασπράδια.
10
Ανοίγουμε τα ρολά σε στενόμακρα φύλλα και στο κέντρο απλώνουμε φέτα.
11
Κόβουμε δεξιά και αριστερά τον ίδιο αριθμό από λωρίδες και δίνουμε σχήμα όπως σας δείχνουμε στο βίντεο.
12
Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και αλείφουμε με τους κρόκους.
13
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.