Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για ένα νόστιμο αποτέλεσμα
mitsa
Υλικά
1 φακελάκι ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250 ml γάλα
200 ml νερό
100 ml λάδι
700 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
250 γρ φέτα
50 γρ βούτυρο
Κρόκο αυγού
Σουσάμι
Οδηγίες
1
Διαλύουμε την μαγιά και την ζάχαρη στο χλιαρό γάλα και χλιρό νερό.
2
Προσθέτουμε το λάδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την βάζουμε σε λαδωμένο σκεύος, την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 45 λεπτά να φουσκώσει.
6
Αναμειγνύουμε την σπασμένη φέτα με το λιωμένο βούτυρο.
7
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη την πλάθουμε ελαφρώς και την ανοίγουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια σε φύλλο.
8
Απλώνουμε το τυρί και κόβουμε σε λωρίδες με πάχος ένα δάχτυλο.
9
Τις κόβουμε στην μέση και τυλίγουμε σε ρολά.
10
Προαιρετικά τα αλήφουμε περιμετρικά με κρόκο αυγού και σουσάμι.
11
Εναλλακτικά τα αφήνουμε σκέτα και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
12
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν.