Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ανακατέψτε αλεύρι με νερό για φαγητό και γλυκό μαζί (Μικρασιάτικες λαλαγγίτες)
mitsa
Υλικά
1 ξηρή μαγιά
1 κουταλιά ζάχαρη
250+250 ml νερό
3+3 κουταλιές αλεύρι γ.ο.χ.
50 ml λάδι
600 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
1 κουταλάκι αλάτι
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, 250 ml χλιαρό νερό και 3 κουταλιές αλεύρι.
2
Προσθέτουμε το λάδι, 3 κουταλιές αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το αλάτι, 250 ml χλιαρό νερό και δουλεύουμε.
4
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλέυρι να γίνει χυλός.
5
Τον χτυπάμε καλά με τα χέρια, τον σκεπάζουμε και τον αφήνουμε για 40 λεπτά να φουσκώσει.
7
Λαδώνουμε μία κουτάλα, παίρνουμε ζύμη και την τοποθετούμε στο καυτό λάδι.
8
Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία.
9
Όταν ροδίσουν από την μία πλευρά τις γυρίζουμε από την άλλη.
10
Όταν πάρουν χρώμα τις βγάζουμε σε σκεύος με αποροφητικό χαρτί.
11
Σερβίρονται αλμυρές ή γλυκές.