Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ανατολίτικα τυροκούλουρα Άτσμα

mitsa

Υλικά

  • Περίπου 600 γρ αλεύρι

  • 200 ml γάλα

  • 150 ml σπορέλαιο

  • 8 γρ ξηρή μαγιά

  • 2 αυγά

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • Λίγο αλάτι

  • Φέτα

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε την μαγιά με την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα, 2 κουταλιές αλεύρι και αφήνουμε για 5 λεπτά.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το αυγό και ένα ασπράδι και ανακατεύουμε.
3
Βάζουμε το μισό αλεύρι και ανακατεύουμε.
4
Ρίχνουμε λίγο αλάτι και ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνει ζύμη.
5
Την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για τουλάχιστον 30 λεπτά να ξεκουραστεί.
6
Όταν είναι έτοιμη την πλάθουμε ελαφρώς και την χωρίζουμε σε 14 μπαλάκια.
7
Τα ανοίγουμε σε φύλλα και χαράζουμε την μία πλευρά.
8
Στην άλλη πλευρά τοποθετούμε φέτα και τυλίγουμε σε ρολό.
9
Δίνουμε σχήμα από κουλούρι και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού και πασπαλίζουμε σουσάμι.
11
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.