Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Απίθανη πάστα bounty καρύδας με σοκολάτα

mitsa

Υλικά

  • Βάση

  • 1 πτι μπερ

  • 1 σκούρο πτι μπερ

  • 100 γρ βούτυρο

  • 150 ml γάλα

  • Κρέμα

  • 1 λίτρο γάλα

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 γρ σιμιγδάλι χονδρό

  • 200 γρ καρύδα

  • 2 βανίλιες

  • Γκανάζ

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη.
2
Όταν πάρει θερμοκρασία προσθέτουμε το σιμιγδάλι και ανακατεύουμε να γίνουν κρέμα.
3
Κατεβάζουμε από την φωτιά, αρωματίζουμε με τις βανίλιες και ενσωματώνουμε την τριμμένη καρύδα.
4
Αλέθουμε τα πτι μπερ.
5
Βάζουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
6
Τα απλώνουμε σε φόρμα 28×18 εκατοστά και από πάνω βάζουμε την χλιαρή κρέμα.
7
Σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες.
8
Στην καυτή κρέμα γάλακτος ενσωματώνουμε την κουβερτούρα.
9
Απλώνουμε την γκανάζ στο γλυκό και βάζουμε για ακόμα 2 ώρες στο ψυγείο.
10
Κόβουμε σε πάστες και σερβίρουμε.