Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Σε μέτρια φωτιά βάζουμε τα βατόμουρα μαζί με την ζάχαρη, να γίνουν σάλτσα.
  2. Όταν είναι έτοιμα τα περνάμε από το σουρωτήρι και κρατάμε τον χυμό.
  3. Λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  4. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με την ζάχαρη να ασπρίσουν και αρωματίζουμε με βανίλια.
  5. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την λιωμένη σοκολάτα.
  6. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  7. Την απλώνουμε σε φόρμα (42×30 εκατοστά) που έχουμε βάλει αντικολλητικό χαρτί.
  8. Αναμειγνύουμε το τυρί κρέμα με την ζάχαρη και λίγη βανίλια.
  9. Προσθέτουμε τα αυγά και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  10. Κρατάμε το 1/3 και το υπόλοιπο μείγμα το βάζουμε με την βοήθεια ενός κουταλιού πάνω από το μείγμα σοκολάτας.
  11. Στο 1/3 που κρατήσαμε προσθέτουμε τον χυμό από τα βατόμουρα, το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
  12. Την τοποθετούμε πάνω από την λευκή ζύμη και κάνουμε αφηρημένα σχέδια.
  13. Βάζουμε μερικά κατεψυγμένα βατόμουρα και ψήνουμε στους 170 βαθμούς.
  14. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το γλυκό είναι έτοιμο.