Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Διαλύουμε την μαγιά στο χλιαρό νερό.
  2. Προσθέτουμε την ζάχαρη, το χλιαρό γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  3. Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, λίγο αλάτι και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το αυγό και δουλεύουμε.
  5. Ενσωματώνουμε το υπόλοιπο αλεύρι και το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
  6. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε και την αφήνουμε για 2 ώρες να φουσκώσει.
  7. Όταν περάσει ο χρόνος την πλάθουμε ελαφρώς και την δουλεύουμε σε αλευρωμένη επιφάνεια.
  8. Την χωρίζουμε σε 8 μπαλάκια και τα τοποθετούμε σε ταψί με αλευρωμένο αντικολλητικό χαρτί.
  9. Τα σκεπάζουμε με μεμβράνη, πετσέτα και τα αφήνουμε για 1 ώρα να ξεκουραστούν.
  10. Τα αλείφουμε με κρόκο αυγού, προαιρετικά πασπαλίζουμε σπόρους και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.
  11. Στον μοσχαρίσιο κιμά βάζουμε αλάτι, πιπέρι και δουλεύουμε.
  12. Κάνουμε μπιφτέκια, με τα χέρια μας ή τσέρκι, με βάρος 120 γραμμάρια.
  13. Σε ζεστό σχαροτήγανο βάζουμε λίγο ελαιόλαδο και τα ψήνουμε.
  14. 2 λεπτά πριν τα κατεβάζουμε τοποθετούμε μία φέτα κίτρινο τυρί ή τσένταρ.
  15. Στο ίδιο τηγάνι τσιγαρίζουμε το μπέικον.
  16. Στο ίδιο τηγάνι ζεσταίνουμε τα κομμένα την μέση ψωμάκια.
  17. Κάνουμε το burger μας ανάλογα με τα γούστα μας.
  18. Εμείς βάλαμε κέτσαπ, το μπιφτέκι, μουστάρδα, πίκλες, μπέικον, ντομάτα και μαρούλι.
  19. Εναλλακτικά χρησιμοποιήσαμε barbeque sauce, μπιφτέκι, καραμελωμένα κρεμμύδια και μπέικον.