Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Απολαυστικό τιραμισού με γεύση φυστίκι Αιγίνης
mitsa
Υλικά
Σιρόπι
3 κουταλιές ζάχαρη
3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ
250 ml νερό
50 ml κονιάκ
Κρέμα
200 ml κρέμα γάλακτος
200 γρ μασκαρπόνε
150 κρέμα φυστικιού
Σαβαγιάρ
Κακάο
Οδηγίες
1
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, τον καφέ και το νερό.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το κονιάκ.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα φυστικιού.
5
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την κρέμα φυστικιού στα γούστα μας.
6
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι και κάνουμε μία στρώση σε φόρμα 30×11 εκατοστών.
7
Απλώνουμε τη μισή κρέμα και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
8
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
9
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κακάο.