Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Απολαυστικό τιραμισού με γεύση φυστίκι Αιγίνης

1 Mins read

Απολαυστικό τιραμισού με γεύση φυστίκι Αιγίνης

mitsa

Υλικά

  • Σιρόπι

  • 3 κουταλιές ζάχαρη

  • 3 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 250 ml νερό

  • 50 ml κονιάκ

  • Κρέμα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • 200 γρ μασκαρπόνε

  • 150 κρέμα φυστικιού

  • Σαβαγιάρ

  • Κακάο

Οδηγίες

1
Βράζουμε για 5 λεπτά την ζάχαρη, τον καφέ και το νερό.
2
Κατεβάζουμε από τη φωτιά και αρωματίζουμε με το κονιάκ.
3
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος να γίνει σαντιγί.
4
Ενσωματώνουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα φυστικιού.
5
Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε την κρέμα φυστικιού στα γούστα μας.
6
Βουτάμε τα σαβαγιάρ στο κρύο σιρόπι και κάνουμε μία στρώση σε φόρμα 30×11 εκατοστών.
7
Απλώνουμε τη μισή κρέμα και σκεπάζουμε με σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στο σιρόπι.
8
Απλώνουμε την υπόλοιπη κρέμα και βάζουμε για τουλάχιστον 4 ώρες στο ψυγείο.
9
Ξεφορμάρουμε και σερβίρουμε με κακάο.