1) Αρνάκι

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Σκεπάζουμε με αντικολλητικό χαρτί την γάστρα μας.
  2. Αναμειγνύουμε τα 500 ml νερό, με τα 100 ml ελαιόλαδο, τα 100 ml λευκό κρασί, την μουστάρδα, τον χυμό από 1/2 λεμόνι, ρίγανη, θυμάρι, αλάτι και δενδρολίβανο.
  3. Βουτάμε στην μαρινάδα τις πατάτες (baby ή κομμένες κυδωνάτες) και τις απλώνουμε στην γάστρα.
  4. Περνάμε από την μαρινάδα και τα χοντροκομμένα καρότα και τα βάζουμε στην γάστρα.
  5. Τοποθετούμε 2 σκελίδες σκόρδο, το αρνάκι μας και το αλατοπιπερώνουμε καλά και από τις δύο πλευρές.
  6. Περιχύνουμε την μαρινάδα, σκεπάζουμε με τσαλακωμένο αντικολλητικό χαρτί και κλείνουμε με το καπάκι.
  7. Ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 2.30-3 ώρες και 30 λεπτά πριν το βγάλουμε από την φωτιά βάζουμε τον χυμό από 1/2 λεμόνι).
  8. Στην μέση από το ψήσιμο και στο τέλος γυρίζουμε πλευρά στο αρνί μας.

2) Γλυκό

Συστατικά

Οδηγίες

  1. Αλέθουμε τα μπισκότα (κατά προτίμηση σκούρα), ενσωματώνουμε το λιωμένο βούτυρο, το γάλα και στρώνουμε σε φόρμα 26 εκατοστών με αντικολλητικό χαρτί.
  2. Στην ζελατίνη βάζουμε 50 ml κρύο νερό και αφήνουμε να φουσκώσει.
  3. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την άχνη.
  4. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε.
  5. Διαλύουμε την ζελατίνη σε 100 ml ζεστό νερό.
  6. Την ρίχνουμε σιγά σιγά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά.
  7. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού, τις βανίλιες και τις φράουλες.
  8. Απλώνουμε το μείγμα πάνω από τα μπισκότα και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6 ώρες.
  9. Σε αντικολλητικό τηγάνι βάζουμε τις φράουλες μαζί με τη ζάχαρη.
  10. Διαλύουμε το νισεστέ στο κρύο νερό και όταν οι φράουλες βγάλουν να υγρά τους το προσθέτουμε.
  11. Ανακατεύουμε μέχρι που σάλτσα να δέσει.
  12. Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
  13. Απλώνουμε την κρύα σάλτσα πάνω από το κρύο γλυκό.