Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρωματική και ζουμερή λεμονόπιτα

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ φύλλα κρούστας

  • 300 ml γιαούρτι

  • 4 αυγά

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 200 ml σπορέλαιο

  • Χυμό από 2 λεμόνια

  • Ξύσμα απο 1 λεμόνι

  • 1 κουταλιά μπέικιν

  • Σιρόπι

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 500 ml νερό

  • 2 κουταλιές μέλι

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Απλώνουμε τα φύλλα για 3 ώρες να ξεραθούν.
2
Βάζουμε να βράσουν το νερό με την ζάχαρη.
3
Αφήνουμε για 5 λεπτά από την στιγμή που θα αρχίσουν να κοχλάζουν.
4
Κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες τον χυμό λεμονιού και το μέλι.
5
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
6
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
7
Ενσωματώνουμε το γιαούρτι, το μπέικιν και το ξύσμα λεμονιού.
8
Σπάμε τα φύλλα στο μείγμα και ανακατεύουμε.
9
Το απλώνουμε σε ταψί 38×32 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
10
Όσο το γλυκό είναι καυτό σιροπιάζουμε με κρύο σιρόπι.
11
Σερβίρουμε μετά από 12 ώρες.