Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χωρίζουμε τα αυγά σε ασπράδια και κρόκους.
  2. Στα ασπράδια βάζουμε λίγο αλάτι και τα χτυπάμε να γίνουν μαρέγκα.
  3. Στους κρόκους βάζουμε την ζάχαρη και χτυπάμε να αφρατέψουν.
  4. Προσθέτουμε το λάδι, τον χυμό πορτοκαλιού, τον χυμό λεμονιού και ανακατεύουμε.
  5. Αρωματίζουμε με το ξύσμα λεμονιού τις βανίλιες.
  6. Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το μπέικιν.
  7. Δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  8. Με απαλές κινήσεις ενσωματώνουμε την μαρέγκα.
  9. Απλώνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα 26 εκατοστών για κέικ.
  10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
  11. Όταν πάρει χρώμα ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα να δούμε αν έχει ψηθεί το εσωτερικό.
  12. Προαιρετικά σερβίρουμε με άχνη ζάχαρη.