Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Αρωματικό λικέρ και μαρμελάδα φράουλα

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φράουλες

  • 2½ κιλά ζάχαρη

  • 400 ml νερό

  • Χυμό από 1 λεμόνι

  • 500 ml κονιάκ ή 700 ml βερμούτ

  • 2 βανίλιες

  • 3 ξυλάκια κανέλα

Οδηγίες

1
Σε μία κατσαρόλα βάζουμε τις πλυμένες φράουλες μαζί με την ζάχαρη και το νερό.
2
Βράζουμε σε μέτρια φωτιά και όταν δημιουργηθούν αφροί τους αφαιρούμε.
3
Όταν το σιρόπι δέσει (βάζουμε μία σταγόνα στο νύχι από τον αντίχειρά μας και όταν τον γυρίζουμε ανάποδα η σταγόνα πρέπει να στέκεται) κατεβάζουμε από την φωτιά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.
4
Σουρώνουμε 2 φορές και στην δεύτερη χρησιμοποιούμε τούλι.
5
Ρίχνουμε το σιρόπι σε καθαρό βάζο, προσθέτουμε το αλκοολούχο ποτό, τα ξυλάκια κανέλας και να ανακατεύουμε.
6
Αποθηκεύουμε σε δροσερό και σκιερό μέρος.
7
Στις φράουλες που έχουν περισσέψει βάζουμε τις βανίλιες και πολτοποιούμε.
8
Αποθηκεύουμε σε αποστειρωμένο βάζο και διατηρούμε στο ψυγείο.