Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΨυγείου

Ασυναγώνιστο γλυκό ψυγείου Δούναβης

1 Mins read

Ασυναγώνιστο γλυκό ψυγείου Δούναβης

mitsa

Υλικά

  • Ζύμη

  • 350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 250 γρ βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 6 αυγά

  • 2 βάζα βύσσινο (680 γρ)

  • 30 γρ κακάο

  • 3 κουταλιές γάλα

  • Κρέμα

  • 1 λίτρo γάλα

  • 5 κουταλιές αλεύρι

  • 2 κουταλιές νισεστέ

  • 5 κουταλιές ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 1 κουταλιά βούτυρο

  • Ζελέ

  • 500 ml χυμό από το βύσσινο

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 4 φύλλα ζελατίνη

  • 200 γρ κουβερτούρα

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

Οδηγίες

1
Χτυπάμε το βούτυρο με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
2
Ενσωματώνουμε ένα ένα τα αυγά.
3
Προσθέτουμε λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε να γίνει ζύμη.
4
Στην μισή ζύμη βάζουμε το κακάο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά να ομογενοποιηθούν.
5
Σε φόρμα 28x20 εκατοστά, με αντικολλητικό χαρτί, απλώνουμε την λευκή ζύμη και από πάνω της την σκούρα.
6
Βάζουμε με την σειρά τα βύσσινα και τα πατάμε ελαφρώς να μπουν στην ζύμη.
7
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20-30 λεπτά (ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν είναι έτοιμο).
8
Όταν το γλυκό κρυώσει απλώνουμε την χλιαρή κρέμα, σκεπάζουμε με μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο.
9
Για το πως να την φτιάξετε πατήστε εδώ: https://foodaholics.gr/recipe/pasta-toska/
10
Βάζουμε τα φύλλα ζελατίνης σε κρύο νερό για 5-10 λεπτά.
11
Βάζουμε να βράσουν την ζάχαρη και τον χυμό από τα βύσσινα.
12
Όταν πάρουν θερμοκρασία προσθέτουμε τα φύλλα ζελατίνης και ανακατεύουμε καλά.
13
Πάνω από την κρύα και σφιχτή κρέμα βάζουμε με προσοχή το κρύο ζελέ.
14
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι που το ζελέ να σταθεροποιηθεί.
15
Σε μπεν μαρί λιώνουμε την σοκολάτα μαζί με την κρέμα γάλακτος και τη απλώνουμε πάνω από το ζελέ.