Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε τα αυγά μαζί με λίγο αλάτι να γίνουν μαρέγκα.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με την ζάχαρη να αφρατέψουν.
  3. Προσθέτουμε το βούτυρο που είναι σε θερμοκρασία δωματίου και ανακατεύουμε.
  4. Ρίχνουμε το γάλα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
  5. Βάζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, τις βανίλιες και δουλεύουμε να γίνουν ζύμη.
  6. Στην ζύμη ενσωματώνουμε την μαρέγκα με απαλές κινήσεις.
  7. Στο 1/4 της ζύμης ενσωματώνουμε το κακάο.
  8. Σε ατομικό φορμάκι κάνουμε μία στρώση από λευκή ζύμη, από πάνω μία στρώση από σκούρα και καλύπτουμε με λευκή ζύμη.
  9. Με την βοήθεια από ένα κορνέ κάνουμε τελείες από σκούρα ζύμη και με ένα ξυλάκι δίνουμε σχήμα.
  10. Ψήνουμε στους 170 βαθμούς μέχρι να αλλάξουν χρώμα.
  11. Ελέγχουμε με μία οδοντογλυφίδα αν το κέικ έχει ψηθεί (όταν το τρυπάμε πρέπει να βγαίνει στεγνή).