Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Ατομικά σταφιδόψωμα- Παραδοσιακά και νηστίσιμα
mitsa
Υλικά
200 ml σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
200 ml φυτικό γάλα
200 ml χυμό πορτοκαλιού
½ κουταλάκι σόδα
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
1 μπέικιν
2 βανίλιες
Λίγο αλάτι
150 γρ σταφίδες
Οδηγίες
1
Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
3
Στον σουρωμένο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
4
Ρίχνουμε τον χυμό στο μείγμα και ανακατεύουμε.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
7
Προσθέτουμε τις σταφίδες και πλάθουμε.
8
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και κάνουμε κορδόνια.
9
Δίνουμε σχήμα σαλιγγαριού και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και πασπαλίζουμε λευκή ή καστανή ζάχαρη.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.