Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Ατομικά σταφιδόψωμα- Παραδοσιακά και νηστίσιμα

mitsa

Υλικά

  • 200 ml σπορέλαιο

  • 250 γρ ζάχαρη

  • 200 ml φυτικό γάλα

  • 200 ml χυμό πορτοκαλιού

  • ½ κουταλάκι σόδα

  • 1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.

  • 1 μπέικιν

  • 2 βανίλιες

  • Λίγο αλάτι

  • 150 γρ σταφίδες

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το σπορέλαιο με την ζάχαρη.
2
Προσθέτουμε το φυτικό γάλα και ανακατεύουμε.
3
Στον σουρωμένο χυμό πορτοκαλιού βάζουμε την σόδα και ανακατεύουμε να αφρίσει.
4
Ρίχνουμε τον χυμό στο μείγμα και ανακατεύουμε.
5
Βάζουμε περίπου το μισό αλεύρι, το μπέικιν, τις βανίλιες, λίγο αλάτι και δουλεύουμε.
6
Ενσωματώνουμε σιγά σιγά το υπόλοιπο αλεύρι να γίνουν ζύμη.
7
Προσθέτουμε τις σταφίδες και πλάθουμε.
8
Χωρίζουμε την ζύμη σε κομμάτια και κάνουμε κορδόνια.
9
Δίνουμε σχήμα σαλιγγαριού και τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί.
10
Τα ραντίζουμε ελαφρώς με νερό και πασπαλίζουμε λευκή ή καστανή ζάχαρη.
11
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς.