Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπαγκέτα με γέμιση

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό αλεύρι (ίσως περισσότερο)

  • 1 κουταλιά αλάτι

  • 1 κουταλιά ζάχαρη

  • 1 φακελάκι μπέικιν

  • 15 γρ. νωπή μαγιά

  • 1½ ποτήρι νερό

  • ½ ποτήρι σπορέλαιο

Οδηγίες

1
Σε ένα σκεύος βάζουμε το αλεύρι, την μαγιά, την ζάχαρη και τα διαλύουμε. Προσθέτουμε το νερό και ανακατεύουμε. Ρίχνουμε το μπέικιν, το λάδι, το αλάτι και τα ανακατεύουμε.
2
Αν χρειαστεί προσθέτουμε και άλλο αλεύρι. Όταν η ζύμη είναι έτοιμη την σκεπάζουμε με μία πετσέτα και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
3
Δουλεύουμε λίγο το ζυμάρι και το κόβουμε σε 4 κομμάτια. Τα κάνουμε μπαλάκια και τα ανοίγουμε με τον πλάστη σε στενόμακρο φύλλο. Στην μία πλευρά απλώνουμε τα αλλαντικά και τριμμένο το κίτρινο τυρί.
4
Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε. Τις βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και τις αλείφουμε με κρόκο αυγού.
5
Χαράζουμε διαγώνια για να πάρουν την μορφή ψωμιού και πασπαλίζουμε με σουσάμι η μαυροκούκι.
6
Ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.