Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΣνακ

Μπισκότα με γεύση και σχήμα κόκκων καφέ

1 Mins read

Μπισκότα με γεύση και σχήμα κόκκων καφέ

mitsa

Υλικά

  • 3½ ποτήρια αλεύρι

  • 2 κουταλιές στιγμιαίο καφέ

  • 1 κουταλιά νερό

  • 125 γρ βούτυρο

  • 1 αυγό

  • 1 ποτήρι άχνη

  • ½ ποτήρι νισεστέ

  • 2 κουταλιές κακάο

  • 1 κουταλάκι μπέικιν

  • 1 βανίλια

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε τον καφέ με το νερό. Δουλεύουμε καλά το βούτυρο, που είναι σε θερμοκρασία δωματίου, με την άχνη.
2
Όταν γίνουν ένα σώμα προσθέτουμε το αυγό και συνεχίζουμε να δουλεύουμε. Όταν το μείγμα είναι έτοιμο βάζουμε το κακάο και το ενσωματώνουμε. Ρίχνουμε το κακάο και ανακατεύουμε.
3
Προσθέτουμε το νισεστέ, το μπέικιν, την βανίλια και ανακατεύουμε. Τέλος ρίχνουμε λίγο λίγο το αλεύρι και το ενσωματώνουμε.
4
Παίρνουμε μικρές ποσότητες από την ζύμη και τις πλάθουμε σε σχήμα κόκκου καφέ.
5
Με την βοήθεια μίας οδοντογλυφίδας κάνουμε την χαρακτηριστική σχισμή στην μέση. Τα τοποθετούμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 180 για 10-15 λεπτά.