Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Μπισκότα γιασεμί

mitsa

Υλικά

  • 1 αυγό

  • ½ φλιτζάνι σπορέλαιο

  • 100 γρ. βούτυρο

  • 2 κουταλιές γιαούρτι

  • 1½ φλιτζάνια άχνη ζάχαρη

  • 2 βανίλιες

  • 2 κουταλιές κακάο

  • Αλεύρι

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το αυγό με την άχνη και προσθέτουμε το βούτυρο. Το δουλεύουμε ελαφρώς με το χέρι να διαλυθεί και ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γιαούρτι, τις βανίλιες και ανακατεύουμε.
2
Προσθέτουμε λίγο λίγο αλεύρι μέχρι που η ζύμη μας να γίνει μέτρια σε σκληρότητα. Όταν είναι έτοιμη την χωρίζουμε στα δύο και στο ένα μισό προσθέτουμε το κακάο. Δουλεύουμε καλά μέχρι που το κακάο να ενσωματωθεί.
3
Καλύπτουμε τις ζύμες με μεμβράνη και τις βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Πασπαλίζουμε με νισεστέ την επιφάνεια που θα δουλέψουμε και ανοίγουμε τις ζύμες σε λεπτά φύλλα.
4
Κόβουμε σε τετράγωνα μήκους όσο είναι η παλάμη μας. Όταν τελειώσουμε ενώνουμε τα φύλλα ανά δυάδες (λευκό – καφέ ή αντίστροφα) και χαράζουμε ένα σταυρό χωρίς να κόψουμε το κέντρο.
5
Βάζουμε λίγη μαρμελάδα στο κέντρο και ενώνουμε τις αντίθετες άκρες. Ενώ τις κρατάμε με το ένα χέρι με το άλλο γυρίζουμε και ενώνουμε τις άκρες από κάθε ¼ ζύμης ώστε να πάρει σχήμα φύλλου.
6
Ενώνουμε καλά όλες τις άκρες και στην κορυφή βάζουμε ένα φουντούκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να σκληρύνουν.