Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site Χρυσές συνταγές

Ευχαριστούμε για τη φιλοξενία το site toftiaxa.gr  και εδώ facebook.com/groups μπορείτε να γίνετε μέλος στην ομάδα facebook για πολλές δημιουργίες!! 🙂

Ευχαριστούμε και το site Daddy cool για τη φιλοξενία όπου πλέον θα βρίσκετε και εκεί τις συνταγές μας!! 😉

Οδηγίες

0 από 0 βήματα ολοκληρώθηκαν
  1. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
  2. Προσθέτουμε το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε.
  3. Κοσκινίζουμε το αλεύρι που φουσκώνει μόνο του μαζί με το κακάο, τις βανίλιες και ανακατεύουμε καλά να γίνουν ζύμη.
  4. Την απλώνουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 15 λεπτά.
  5. Στραγγίζουμε την κονσέρβα βύσσινο και προσθέτουμε το κονιάκ στον χυμό της.
  6. Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος μαζί με τις βανίλιες και την άχνη να γίνουν σαντιγί.
  7. Στην μισή σαντιγί ενσωματώνουμε τα βύσσινα.
  8. Για μεγαλύτερη ευκολία κόβουμε το παντεσπάνι σε 2 μέρη και βάζουμε το ένα ως βάση σε φόρμα.
  9. Σιροπιάζουμε την μία βάση με το σιρόπι από το βύσσινο.
  10. Στρώνουμε την σαντιγί με τα βύσσινα, σκεπάζουμε με την άλλη βάση και σιροπιάζουμε.
  11. Αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες και κόβουμε σε παστάκια.
  12. Τα καλύπτουμε με σαντιγί και νιφάδες σοκολάτας.
  13. Διακοσμούμε με ροζέτες και μαρασκίνο.