Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Black forest

mitsa

Υλικά

  • Παντεσπάνι

  • 6 μεγάλα αυγά

  • 90 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

  • 45 γρ κακάο

  • 200 γρ ζάχαρη

  • 60 γρ ανάλατο βούτυρο

  • Λίγο αλάτι

  • 1 βανίλια

  • Γλυκό του κουταλιού βύσσινο

  • 1 σφηνάκι κονιάκ

  • Σαντιγί

  • 600-800 ml κρέμα γάλακτος

  • 2 βανίλιες

  • Προαιρετικά 30 γρ ζάχαρη

Οδηγίες

1
Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το κακάο και λίγο αλάτι. Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν. Προσθέτουμε το μείγμα με το αλεύρι, την βανίλια και ανακατεύουμε καλά να γίνει ζύμη.
2
Όταν είναι έτοιμο ρίχνουμε σταδιακά το λιωμένο βούτυρο και ανακατεύουμε απαλά με μία μαρίζ.
3
Χωρίζουμε το μείγμα σε 2 φόρμες των 26 cm που έχουμε καλύψει τον πάτο τους με αντικολλητικό χαρτί.
4
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς και ελέγχουμε αν είναι έτοιμα τρυπώντας με μία οδοντογλυφίδα ή ξυλάκι για σουβλάκι και όταν τα βγάλουμε πρέπει να είναι καθαρά.
5
Προσθέτουμε το μισό κονιάκ στα βύσσινα που έχουμε στραγγίσει από το σιρόπι τους και ανακατεύουμε.
6
Χτυπάμε την κρύα κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και αρωματίζουμε με βανίλια.
7
Σιροπιάζουμε την μία βάση με το σιρόπι από το γλυκό βύσσινο που έχουμε βάλει το υπόλοιπο κανιάκ.
8
Στρώνουμε σαντιγί και απλώνουμε το γλυκό βύσσινο.
9
Σκεπάζουμε με την άλλη βάση και σιροπιάζουμε.
10
Απλώνουμε ομοιόμορφα πάνω και περιμετρικά την σαντιγί και καλύπτουμε τα πλαϊνά με νιφάδες κουβερτούρας.
11
Διακοσμούμε με ροζέτες και νιφάδες.