Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
ΓλυκάΚρέμες

Μπουγάτσα με πραλίνα φουντουκιού

1 Mins read

Μπουγάτσα με πραλίνα φουντουκιού

mitsa

Υλικά

  • 1 κιλό φύλλα κρούστας

  • Φρέσκο βούτυρο

  • Σπορέλαιο

  • Κρέμα

  • 2 λίτρα γάλα

  • 6 αυγά

  • 200 γρ σιμιγδάλι ψιλό

  • 400 γρ πραλίνα φουντουκιού

  • 300 γρ ζάχαρη

  • 1 κουταλιά κακάο

  • 50 γρ φρέσκο βούτυρο

  • 2 βανίλιες

Οδηγίες

1
Κρέμα: βάζουμε το γάλα να βράσει μαζί με την ζάχαρη. Στην συνέχεια βάζουμε το σιμιγδάλι τα χτυπημένα αυγά και τις βανίλιες.
2
Όταν η κρέμα μας αρχίσει να πήζει προσθέτουμε την πραλίνα φουντουκιού, το κοσκινισμένο κακάο και ανακατεύουμε καλά.
3
Όταν η κρέμα μας είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και βάζουμε το βούτυρο.
4
Μπουγάτσα: λιώνουμε το βούτυρο μαζί με το σπορέλαιο και λαδώνουμε καλά την επιφάνεια από το ταψί μας.
5
Αρχίζουμε να στρώνουμε τα φύλλα σε σχήμα σταυρού ανά δύο. Όταν τελειώσουμε λαδώνουμε καλά και σκεπάζουμε με δύο φύλλα. Απλώνουμε την κρύα κρέμα και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα.
6
Βουτυρώνουμε και γυρνάμε τις άκρες προς τα μέσα. Βουτυρώνουμε τις γωνίες και σκεπάζουμε με ακόμα δύο φύλλα που τα πατάμε με τα δάχτυλά μας στις άκρες.
7
Λαδώνουμε και ψήνουμε στους 200 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
8
Σερβίρουμε με άχνη και κακάο.