Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες
Χιονάτη με κακάο και ινδοκάρυδο (Λάμινγκτονς)
mitsa
Υλικά
350 γρ αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
4 αυγά
4 κουταλιές σπορέλαιο
250 γρ ζάχαρη
8 κουταλιές ζεστό νερό
2 βανίλιες
Μαρμελάδα της αρεσκείας μας
Επικάλυψη κακάο
250 ml γάλα
2 κουταλιές ζάχαρη
1 κουταλιά κακάο
Ινδοκάρυδο
Οδηγίες
1
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη μέχρι που να ασπρίσουν.
2
Προσθέτουμε το σπορέλαιο, το νερό, λίγο λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε.
3
Τέλος προσθέτουμε τις βανίλιες και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει ζύμη.
4
Απλώνουμε το μείγμα σε φόρμα 28×20 εκατοστά και ψήνουμε στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσει.
5
Όταν κρυώσει κόβουμε το κέικ στην μέση κατά μήκος και κατά πλάτος.
6
Αφαιρούμε τα καπάκια και απλώνουμε μαρμελάδα.
7
Τοποθετούμε τα καπάκια στην αρχική τους θέση και κόβουμε σε κομμάτια.
8
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη και το κακάο.
9
Βουτάμε περιμετρικά τα κεκάκια στο κακάο και τα περνάμε από το ινδοκάρυδο.