Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Οι πιο αφράτες χιονούλες που έχετε δοκιμάσει

mitsa

Υλικά

  • 400 ml γάλα

  • 35 γρ νισεστέ

  • 100 γρ ζάχαρη

  • 1 αυγό

  • 200 ml κρέμα γάλακτος

  • Χυμό από 2 πορτοκάλια

  • 1 κουταλιά μέλι

  • 1 πακέτο σαβαγιάρ

  • 3 βανίλιες

  • Ινδοκάρυδο

Οδηγίες

1
Αναμειγνύουμε το γάλα με την ζάχαρη, νισεστέ και το αυγό.
2
Τα σουρώνουμε σε ένα κατσαρολάκι και ανακατεύουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι που να γίνουν κρέμα.
3
Όταν είναι έτοιμη την κατεβάζουμε από την φωτιά και αρωματίζουμε με τις βανίλιες.
4
Την σκεπάζουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για 6 ώρες στο ψυγείο.
5
Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε σαντιγί και ενσωματώνουμε την κρύα κρέμα.
6
Στον χυμό πορτοκαλιού προσθέτουμε το μέλι και ανακατεύουμε.
7
Βουτάμε ένα σαβαγιάρ στον χυμό και από πάνω του απλώνουμε κρέμα με την βοήθεια ενός κορνέ.
8
Σκεπάζουμε με ακόμα ένα σαβαγιάρ που έχουμε βουτήξει στον χυμό.
9
Με προσοχή τα περνάμε από ινδοκάρυδο, όλες τις πλευρές.
10
Κάνουμε ακόμα μία στρώση από κρέμα και πασπαλίζουμε λίγο ινδοκάρυδο.
11
Προαιρετικά σερβίρουμε μαζί με ένα μαρασκίνο.