Banner top siteBanner top site mobile
Δείτε τα υλικά και τις οδηγίες

Χοιρινή τηγανιά με λευκό κρασί

mitsa

Υλικά

  • 500 γρ χοιρινό

  • 250 γρ μανιτάρια

  • 400 ml λευκό κρασί

  • Ρίγανη-Θυμάρι

  • Μουστάρδα

  • Πάπρικα

  • Αλάτι-Πιπέρι

  • Ελαιόλαδο

Οδηγίες

1
Προαιρετικά μαρινάρουμε το κρέας σε κρασί, κρεμμύδια ή σκόνη λαχανικών που έχουμε δουλέψει μαζί με ελαιόλαδο.
2
Ζεσταίνουμε λίγο ελαιόλαδο και τσιγαρίζουμε πολύ καλά το κρέας, σε μέτρια φωτιά, μέχρι που να ροδοκοκκινίσει.
3
Όταν πάρει χρώμα προσθέτουμε αλάτι, πιπέρι, θυμάρι, ρίγανη, πάπρικα και μουστάρδα κανονική ή σε σκόνη.
4
Ανακατεύουμε καλά να δέσουν τα αρώματα και βάζουμε την τηγανιά σε άλλο σκεύος.
5
Στο ίδιο τηγάνι ρίχνουμε το κρασί και αφήνουμε για 10-15 λεπτά να βράσει.
6
Προσθέτουμε τα μανιτάρια που έχουμε κόψει σε φέτες και βράζουμε μέχρι που η σάλτσα να δέσει.
7
Απλώνουμε την σάλτσα πάνω από την τηγανιά και σερβίρουμε ή αναμειγνύουμε την σάλτσα με την τηγανιά και σερβίρουμε.